Zwangerschapsmassage

Een zwangerschapsmassage is een zachte rustgevende massage die gericht is op je zwangere lichaam. Een zwanger lichaam is kwetsbaar, de masseur zal bij deze massage dan ook minder stevig masseren. Het ontwijken van drukpunten die in verbinding staan met je baarmoeder is hiermee belangrijk. Door het stimuleren van drukpunten die wél in verbinding staan zou namelijk de baarmoeder kunnen samentrekken, hetgeen niet de bedoeling is.

Tijdens een zwangerschapsmassage vermijdt de masseur vaak je buik. De buik is opgezwollen door de zwangerschap en kan daardoor gevoelig zijn. We vestigen vooral onze aandacht op bijvoorbeelde benen. Door de zwangerschap kunnen ze dik worden, oververmoeid raken of zeer doen. Een zwangerschapsmassage bevorderd het herstel.

Effectief bij:

Verhogen van de mentale gezondheid

Tijdens een massage maakt je lichaam meer oxytocine aan. Dit hormoon zorgt ervoor dat je je gelukkiger voelt. De aanmaak van stresshormonen wordt juist lager door een massage. Heb je tijdens je zwangerschap last van angstige gevoelens of stress? Dan kan een zwangerschapsmassage een uitkomst zijn.

Vermindering van pijnklachten
Een zwangerschap is plat gezegd een aanslag op je lichaam. Door hoge belasting van je spieren kun je last krijgen van allerlei zaken. Veelvoorkomende zaken zijn rugpijn, schouderpijn en krampen. Een massage maakt je spieren soepel en verlicht de pijn.
Minder vocht vasthouden

Veel vrouwen houden vocht vast tijdens hun zwangerschap. Dit is heel normaal en een bijkomstigheid van de zwangerschap. Vooral in het laatste trimesterkun je hier last van hebben. Een zwangerschapsmassage zorgt er onder andere voor dat je lichaam beter vocht af zal drijven.