Klassieke ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is de meest voorkomende basis vorm van wellnessmassage. Liggend op een zachte, comfortabele en verwarmde massagetafel wordt u, onder het genot van rustgevende muziek, door de masseur behandeld met verwarmde massageolie. De technieken en langzame beweging zorgen ervoor de dat de bloedsomloop gestimuleerd wordt en u helemaal tot rust komt. U zult niet de eerste zijn die even lekker wegdommelt tijdens deze ultieme vorm van ontspanning!

Effectief bij:

Stress

Indien we last hebben van stress maakt het menselijk lichaam het hormoon Cortisol aan. Cortisol wordt ook wel het stress-hormoon genoemd en heeft als functie om extra energie vrij te maken voor een stressvolle situaties, bijvoorbeeld overleven. Overleven hoeft zich niet af te spelen in een jungle of woestijn maar vindt meestal plaats in werk gerelateerde sferen, wanneer je bijvoorbeeld bang bent om te falen.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat een massage positief effect heeft op de cortisol spiegel in je bloed. Doordat de spiegel zakt kan het lichaam zich herstellen en ontspannen.

Verminderde doorbloeding

Door een ontspanningsmassage van een ervaren masseur kunt u in een rustige omgeving weer helemaal ontspannen. Door de lange halen en grepen van de masseur wordt de doorbloeding gestimuleerd en zorgt voor de afvoer van afvalstoffen.

Spanningen in het lichaam

Lang werken, stress, geen rust voor jezelf nemen. Het zijn allemaal factoren waarmee iedereen (soms of vaak) in aanraking komt. Als we niet genoeg tijd nemen voor onszelf kan dit leiden tot verhoogde spanningen in ons lichaam die op den duur steeds moeilijker weggaan.