Kruidenstempelmassage

Een kruidenstempelmassage staat bekend om de ontspannende werking en opwekkende stimulans. Na een kruidenstempelmassage ben je uitgerust en zit je vol met nieuwe energie.
Je lichaam wordt bedrukt met in een stoompan opgewarmde authentieke Thaise kruidenstempels. Door de bedrukking worden de bloedvaten en weefsels gestimuleerd waardoor organen beter hun werk kunnen doen zodat het lichaam optimaal kan functioneren en in staat is om nog meer afvalstoffen af te voeren. Deze vorm van massage zorgt voor soepele huid, spieren en gewrichten.

Een kruidenstempelmassage is op te delen in vier onderdelen. Allereerst worden je rug en schouders met de warme Thaise kruidenstempels gemasseerd. Aansluitend hierop krijg je een ontspannende oliemassage van de rug. De laatste restjes spanning vloeien weg bij de hoofdmassage met als afsluiter een oliemassage van de voeten.

Er zijn behoorlijk veel Thaise kruidenstempels verkrijgbaar, al is de samenstelling en afkomst vaak erg wisselend. De stempels die ik gebruik zijn authentieke Thaise kruidenstempels welke met de hand zijn samengesteld en gebundeld. Een overzicht van de gebruikte kruiden en hun werking vindt u hieronder.

  • Kampfer/Borneol zorgt voor een diepere werking en stuwt de krachten van de kruiden naar een diepere laag, kamfer wordt veel toegepast bij verschillende reumatische aandoeningen en spier pijnen.
  • Tamarinde heeft een genezende maar ook licht laxerende werking.
  • Citroengras werkt prikkelend, desinfecterend en is een bestandsdeel in massagemiddelen tegen reuma.
  • Kaffir limoen, ofwel de Indonesische citroenboom, werkt sterk aromatisch en bevordert de spijsvertering.
  • Turmeric, in het Nederlands geelwortel of kurkuma, werkt ontstekingsremmend en kan met succes gebruikt worden bij o.a. maag- en darmklachten en klachten van de gal en lever.
  • Gember wordt gebruikt voor de behandeling van huidirritaties, zowel uitwendig als inwendig. Gember heeft een zeer verwarmend effect en kan de immuunreactie op infectie versterken. Gember bevordert de transpiratie en kan gebruikt worden als gorgeldrank tegen keelpijn.
  • Accacia & Concinnaawild is een huidverbeteraar en werkt ontstekingremmend. Goed tegen huidziektes, looistoffen en werkstoffen.
  • Pandanblad ten behoeve van zijn aromatische eigenschappen.
  • Pogostemon Cablin, in het Nederlands bekend als Patchoulli zorgt voor een beter huiddoorbloeding, werkt schimmeldodend, is ontstekingremmend en versterkt de aderwand. Heeft daarnaast een positief effect op de chakra’s.

Effectief bij:

Stress

Indien we last hebben van stress maakt het menselijk lichaam het hormoon Cortisol aan. Cortisol wordt ook wel het stress-hormoon genoemd en heeft als functie om extra energie vrij te maken voor een stressvolle situaties, bijvoorbeeld overleven. Overleven hoeft zich niet af te spelen in een jungle of woestijn maar vindt meestal plaats in werk gerelateerde sferen, wanneer je bijvoorbeeld bang bent om te falen.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat een massage positief effect heeft op de cortisol spiegel in je bloed. Doordat de spiegel zakt kan het lichaam zich herstellen en ontspannen.

Verminderde doorbloeding

Door een ontspanningsmassage van een ervaren masseur kunt u in een rustige omgeving weer helemaal ontspannen. Door de lange halen en grepen van de masseur wordt de doorbloeding gestimuleerd en zorgt voor de afvoer van afvalstoffen.

Spanningen in het lichaam

Lang werken, stress, geen rust voor jezelf nemen. Het zijn allemaal factoren waarmee iedereen (soms of vaak) in aanraking komt. Als we niet genoeg tijd nemen voor onszelf kan dit leiden tot verhoogde spanningen in ons lichaam die op den duur steeds moeilijker weggaan.