Hotstone massage

Bij hotstone massage worden er basalt stenen met een temperatuur van circa 45°C op diverse plekken van het lichaam geplaatst. Hier komt dan ook de naam van de massage vandaan!

Basalt is een hard ijzer- en magnesiumhoudend vulkanisch gesteente met hoge dichtheid. Hierdoor kunnen de stenen goed warmte vasthouden. Doordat deze vulkanische stenen vaak decennia lang in een rivierbedding hebben gelegen zijn zij mooi rond en glad afgesleten.

Circa 40 minuten voordat u de massage ondergaat worden de stenen in een warmwaterbad geplaatst om op te warmen. Door hun dichtheid hebben de stenen tijd nodig om op de temperatuur van 45°C te komen. Zodra deze temperatuur bereikt is zal de masseur de stenen één voor één aanbrengen op de aandachtsgebieden van het lichaam. U zult versteld staan van de thermische energie die overgebracht wordt op huid en onderliggende weefsels terwijl het gewicht zorgt voor een zekere druk welke soms vergeleken kan worden met een rekoefening. Dit effect is vooral waarneembaar wanneer een steen weer verwijderd wordt.

Aanvullend op het aanbrengen van stenen wordt er veel gewerkt met langzame ronde strijkbewegingen al dan niet met toevoeging van verwarmde massageolie. Door de combinatie van  warmte en beweging dringt de massage dieper door in het spierweefsel.

Hotstone massage bevordert het zelfherstellend vermogen van het lichaam en afvoer van vocht en afvalstoffen.

Effectief bij:

TODO Item 1

Beetje tekst hier

TODO Item 2

Beetje tekst hier

TODO Item 3

Beetje tekst hier